top of page
Image by Sigmund

Binnenblijven op een regenachtige dag? Ontdek creatieve activiteiten met je varens!

Regenachtige dagen kunnen een uitdaging zijn voor tuinliefhebbers, maar dat betekent niet dat je niet van je geliefde varens kunt genieten. Breng het buitenleven naar binnen en ontdek creatieve manieren om je varens te waarderen, zelfs wanneer het buiten grijs en nat is.


1. Varenverzorgingssessie:

Neem de tijd om je varens te inspecteren en te verzorgen. Verwijder dode bladeren, controleer op ongedierte en geef ze een milde meststof indien nodig. Dit zorgt niet alleen voor een gezondere plant, maar het kan ook rustgevend zijn voor jou als plantenliefhebber.


Terrarium met varens

2. Varenarrangementen en decoratie:

Haal wat varens in huis en creëer prachtige arrangementen voor in huis. Plaats ze in vazen of gebruik ze als tafeldecoratie. Dit brengt een vleugje frisheid en groen in je interieur, zelfs op de somberste dagen. Wil je hiervoor kleine stekjes gebruiken? Je kan altijd een berichtje sturen voor de mogelijkheden bij Plantje van Mandje!


3. DIY Varenkunst:

Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik varenbladeren voor kunstprojecten. Druk bladeren af op papier voor natuurlijke prints, maak collages of gebruik varenbladeren als sjabloon voor verfprojecten. De mogelijkheden zijn eindeloos!


4. Varenkweekproject:

Wil je je varenfamilie uitbreiden? Dit is het perfecte moment om stekjes te nemen! Bij Plantje van Mandje hebben we vele verschillende stekjes in de kwekerij staan. Ze staan nu nog niet allemaal op de website, maar als je naar een specifiek soort opzoek bent, laat het vooral weten! De stekjes kan je zelf opkweken tot mooie volwassen varens.


Boek met varenblad

5. Lees een boek over varens:

Duik dieper in de fascinerende wereld van varens door een boek over dit onderwerp te lezen. Leer meer over verschillende soorten, hun geschiedenis en hun rol in de natuur. Het kan een ontspannende en educatieve manier zijn om een regenachtige dag door te brengen.
6. Online varengemeenschap:

Breid je varenliefde uit door lid te worden van online tuinforums of sociale media-groepen. Deel foto's van je varens, stel vragen en leer van andere enthousiaste varenkwekers over de hele wereld. Op Facebook zijn er verschillende groepen waarin varenliefhebbers over de hele wereld hun varencollectie delen en handige tips geven.


Regenachtige dagen hoeven geen domper te zijn op je liefde voor varens. Met een beetje creativiteit en toewijding kun je volop genieten van deze prachtige planten, zelfs als je binnenblijft. Dus, trek je regenlaarzen aan, haal je varens naar binnen en maak van een regenachtige dag een groene en inspirerende ervaring!

Comments


bottom of page