top of page

Boomvarens

Deze varens kenmerken zich door het ontwikkelen van een stam in de loop van de jaren. Ze zullen een boomachtig / palmachtig uiterlijk krijgen. 

Over boomvarens

Boomvarens behoren tot een oude groep planten die al miljoenen jaren op aarde bestaan. Ze worden gekenmerkt door hun grote bladeren en stam die een tropische en exotische uitstraling geven aan tuinen en interieurs.

Kenmerken van boomvarens

Uiterlijk

Boomvarens hebben vaak een rechtopstaande stam en grote, veervormige bladeren die bovenaan groeien. Deze bladeren kunnen variëren in grootte, afhankelijk van de soort.

Lichtbehoefte

Boomvarens gedijen het beste in helder, indirect licht. Direct zonlicht kan hun bladeren verbranden, vooral bij jonge exemplaren. Plaats ze dus op een plek waar ze wel licht krijgen, maar niet rechtstreeks worden blootgesteld aan de felle zon.

Temperatuur en vochtigheid

Boomvarens zijn tropische planten en gedijen goed bij warme temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Zorg voor voldoende luchtvochtigheid, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

Water geven

Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de plant in water blijft staan. Geef water aan de basis van de plant.

Boomvaren
bottom of page